Årets aller beste grillprodukt er rødvinsmarinert ytrefilet fra Fatland, mens Bratwürst urøkt fra Fatland gikk helt til topps i Norgesmesterskapet i pølse. I tillegg er mange andre Fatland-produkter belønnet med gullmedaljer for høy kvalitet og god smak.
Fatland-produkter er i 2016 belønnet med hele 14 gull, seks sølv og 5 bronsemedaljer. I hele seks klasser ble Fatland-kjøttprodukter kåret til årets beste. I tillegg er kjøttprodukter laget av Fatland for UNIL hedret med tre gullmedaljer og tre sølvmedaljer.
Gode råvarer fra 5000 produsenter og med sterk faglig innsats fra over 600 Fatland-ansatte har bidratt til den sterke medaljefangsten i årets Norgesmesterskap.
- Helt fantastisk! Egentlig helt sjukt. For to år siden gjorde vi det sterkt. Nå gjør vi det enda bedre! sier en stolt Per Einar Johansen, produktutvikler ved Fatland Sandefjord.
NM i kjøttprodukter arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.
Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.
I konkurransen kjempet 450-500 produkter fra rundt 50 leverandører om å oppnå NM-titler og medaljer.
«Kjøttet er mørt, råvaren er prima. Nydelig, balansert, fin og karakteristisk rødvinssmak. Dette vil vi ha på grillen i sommer!" mener juryen som også har kåret den rødvinsmarinerte ytrefiletet til Norges beste grillprodukt i 2016. Denne ytrefileten bør derfor være selvskreven på grillristen når grillene nå fyres opp i godværet.
"Vinneren er et perfekt pølsemakerarbeid, har god smak med fin balanse i krydder og nydelig ettersmak. Den gir flott tyggemotstand og er passe grov", er den pølsekompetente dommen. Den urøkte bratwürsten er også kåret til Norges aller beste pølse.
Om vinneren sier dommerne at "den er mild og god i smak og har en fin, passe fast konsistens. Dette er en pølse slik dommerne ønsker en real og god middagspølse."
«Hipp, hipp, hurra! Gleder oss til 17. mai! Pølsen er mild og har svært god smak, er fyldig og har lang ettersmak. Denne overgår hva man kan forvente seg av en perfekt wiener", er juryens tydelig imponerte dom.
"Flott i størrelse og konsistens, passe krydret, er flott i utseende og en eminent god ventepølse", mener juryen etter å ha smakt seg gjennom hele 65 forskjellige løkpølser, mange bratwürster, krakower, lammepølser, kyllingpølser, pølser med taco, urter, sennep, øl og mye mer.
"Mør og er laget på flotte råvarer, ser fin og delikat ut. Ytrefileten har en ypperlig balanse i bruken av krydder som gir en nydelig smak", mener juryen som ikke var i tvil om vinneren.
Se hele resultatlisten fra årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter her.